ZŠ a MŠ Deštné v Orlických horách
ZŠ a MŠ Deštné
v Orlických horách

Informace pro rodiče - ochrana osobních dat GDPR

GDPR

                                      

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PRO ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCE DÍTĚTE/ŽÁKA

Informace o zpracování osobních údajů

V souvislosti s prováděním testování na onemocnění COVID-19 dochází ke zpracování osobních údajů Vašeho dítěte V souladu s čl. 13 Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (ON, GDPR) Vás informujeme o tom, jaké osobní údaje zpracováváme, pro jaký účel, na základě jakého právního titulu, jak dlouho a jakým způsobem bude zpracování probíhat a jaká jsou Vaše práva.

Správce údajů:

ZŠ a MŠ Deštné v O.h.,

IČ:75015919

 Deštné v O.h.125, 51791,

e-mail: brychtova@zsdestne.cz, tel.:739037237

 

Jaká je odpovědnost správce?

Jako správce (škola) jsme odpovědni za veškerá zpracování osobních údajů Vašeho dítěte v rámci agendy testování dětí a žáků na nemoc COVID-19.

O řádné nakládání s osobními údaji se stará také pověřenec. Kontakt na pověřence pro ochranu osobních údajů:

  Bc. Kateřina Mitlöhnerová, DiS., katerina.mitlohnerova@sms-sluzby.cz, 777 919 771

 

Osobní údaje zpracováváme k účelu zajistit povinnost neumožnit přítomnost netestovaných osob na prezenční výuce, a tím omezit šíření viru SARS-CoV-2 v době probíhající pandemie COVID-19.

Právním důvodem zpracování je plnění právní povinnosti dle čl. 6 odst. 1 písm. c) ON, která se vztahuje na správce, a v případě údaje o výsledku testu jako zvláštního (citlivého) údaje také čl. 9 odst. 2 písm. i) ON, tedy že zpracování je nezbytné z důvodů veřejného zájmu v oblasti veřejného zdraví.

Právním základem pro zpracování osobních údajů je § 29 odst. 2 zákona č. 561/2004 Sb., školský zákon a § 2 zákona č. 94/2021 Sb. o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění COVID-19 a mimořádné opatření obecné povahy Ministerstva zdravotnictví ze dne 6. dubna 2021 pod č. j.: MZDR 14592/2021-3/MIN/KAN, kterým se nařizuje školám a školským zařízením zajistit testování dětí a žáků na COVID-19.

Osobní údaje jsou zpracovávány v rozsahu: jméno, příjmení, třída, datum provedení testu a výsledek testu, informace o výjimce z povinného testování nebo datum testování na jiném místě.

Osobní údaje budou zpracovávány do konce školního roku 2020/2021, resp. do 30 dnů po skončení platnosti mimořádného opatření nařizujícího provádění testování.

Osobní údaje jsou v případě pozitivně testovaného dítěte/žáka předávány orgánu ochrany veřejného zdraví (krajské hygienické stanici). Mohou být také zpřístupněny oprávněným kontrolním orgánům při kontrole plnění mimořádného opatření obecné povahy Ministerstva zdravotnictví.

Podle ustanovení článku 12 až 22 ON můžete uplatnit právo na přístup k osobním údajům, opravu či aktualizaci údajů, výmaz osobních údajů, omezení zpracování údajů, a rovněž máte právo podat stížnost dozorovému úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů se sídlem Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

Správce nebude provádět automatizované rozhodování, včetně profilování.

Informace o zpracování osobních údajů školou školou ZŠ a MŠ Deštné v O.h naleznete také zde: www.zsdestne.cz

 


 

 

 

 

Přílohy

GDPR

Informace pro zákonné zástupce - GDPR, Testování - kopie.docx
Typ souboru: DOCX dokument, Velikost: 137,87 kB
Datum vložení: 14. 4. 2021 12:16
Datum poslední aktualizace: 14. 4. 2021 12:20
Autor: Mgr. Hana Brychtová, ředitelka školy

Kontakt

Základní škola a Mateřská škola Deštné v Orlických horách
IZO školy:
 102390649
IČO: 75015919
Ředitelka školy: Mgr. Hana Brychtová
telefon: +420 494 663 195
mobil: +420 739 037 237
e – mail: brychtova@zsdestne.cz

Datová schránka: pazmcpk
Bankovní spojení:  180846387/0300

Informace e-mailem

Novinky e-mailem

Svátek

Dnes je 6.5.2021

Svátek má Radoslav

Zítra má svátek Stanislav

Odkazy

bakalariproskoly

Patička

Naši partneři

Certifikáty